Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Січень » 20 » КАВКАЗ – Гори нашої мрії
16:15
КАВКАЗ – Гори нашої мрії


В 2008 році вперше славутські школярі (учні та вчителі нашої школи!) пройшли гірський похід І категорії складності по Кавказу, обійшли навколо Ельбрусу і піднялись на західну вершину Ельбрусу – найвищу точку Європи, висотою 5 642 метра.

Кавказькі вершини – це далеко не Карпати. Вище 3,5 тисяч метрів там лежать вічні сніги та льодовики.

Крім снігу і холоду (а навіть серпневим днем на схилах Ельбрусу температура повітря не буває більше 5 градусів тепла, а вночі навіть літом завжди тримається мороз до мінус 10 градусів), є ще одна перешкода, яка значно ускладнює сходження. На такій висоті в повітрі дуже мало кисню – в 2 рази менше, чим в Славуті. Людина дихає, а кисень в кров не поступає. Через це людина дуже швидко втомлюється, у неї підвищується тиск, постійно болить голова. Рухатись на такій висоті необхідно дуже повільно: зробивши 5 кроків, мусиш відпочивати, щоб віддихатись.

Але не зважаючи на ці перепони, ми все ж таки змогли піднятись на Ельбрус!

ЗВІТ про гірський похід І  категорії складності по Кавказу

с.Хурзук – долина р.Кюкюртлю - перевал Кільцевий (3100м/1А) – р.Бітюктюбе – перевал Балкбаши (3690м/1А) – р.Кизилкол – плато Ірахиксирт – урочище Джилису – перевал Ельдарбаші (Північно-Каракайський) (2880м/нк) – р.Ісламчат – перевал Киртикауш (3232м/нк) - с.Верхній Баксан

 

Гори нашої мрії.  Стаття.

 

Навколо Ельбрусу. Слайд-фільм.

 

«Ельбрус – 2010» . Слайд-фільм.


Переглядів: 719 | Додав: energy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: